LinkedIn is goed bezig!

Logo LinkedIn LabsLinkedIn is goed bezig. Niet alleen werd in maart de grens van 100 miljoen profielen overschreden, er wordt ook flink geïnvesteerd in het toevoegen van handige functies en nieuwe hulpmiddelen. In dit artikel zet ik er een paar op een rij die de afgelopen maanden beschikbaar zijn gekomen.

Doorzoeken van Updates

Binnen LinkedIn had je al de mogelijkheid om mensen, bedrijven en zo nog wat onderdelen te doorzoeken. Sinds ruim een maand is het ook mogelijk om Updates te doorzoeken. Updates, korte berichtjes waarin je mensen in je netwerk kunt wijzen op interessante links, vacatures, events of wat je ook maar te binnen schiet, bieden een schat aan informatie. Door deze updates te doorzoeken kun je heel snel een handige selectie maken van berichten die voor jou interessant zijn of antwoord geven op je vraag.

Je vindt deze optie rechts bovenaan de lijst met berichten op je homepage. In een volgend artikel zal ik uitgebreider vertellen over de mogelijkheden van ‘Search Updates’ en vertellen hoe je ‘slim’ kunt zoeken met deze functie.

InMaps: je hele netwerk in één ‘map’

Een hele leuke en visueel aantrekkelijke nieuwe functie is InMaps. Deze tool vind je niet in LinkedIn zelf maar kun je bereiken via LinkedIn Labs of direct. InMaps geeft een visueel overzicht van je netwerk en laat verschillend gekleurde clusters zien van contacten uit je netwerk die volgens InMaps iets gemeenschappelijks hebben. Vervolgens kun je zelf labels aan de clusters hangen, bijv. ‘Studie’ of ‘Bedrijf X’. Het is overigens verbazingwekkend hoe goed InMaps is in het clusteren van contacten.

InMaps is behalve leuk ook nuttig: je ziet snel relaties tussen je contacten en je ziet in één oogopslag welke delen van je netwerk extra aandacht kunnen gebruiken. Klik op één van de knooppunten en je ziet gelijk een kort overzicht van het profiel van de betreffende persoon.

LinkedIn Today: je eigen nieuwsblad

‘Social News’ is ‘hot’ op dit moment. iPad gebruikers kennen Apps als Zite en Flipboard maar ook Google is er druk mee bezig. LinkedIn zet de kracht van haar rijke netwerk in voor het aanbieden van gepersonaliseerd nieuws op LinkedIn Today. Deze nieuwe dienst is LinkedIn Today, deze dienst biedt nieuws aan in een online magazine waarin de keuze van het te tonen nieuws niet wordt bepaald door een redactie, maar door het netwerk. De berichten waarnaar door gebruikers van LinkedIn het meest wordt verwezen (gelinkt) worden het meest prominent getoond. Je kunt zelf aangeven in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent.

Resume builder: genereer je CV

Vroeger (sprak opa) hadden we CV’s in de vorm van een Word-document dat we aanpasten als het echt hoognodig was. Maar inde praktijk waren die dingen altijd verouderd. Inmiddels hebben we met LinkedIn eigenlijk een veel beter alternatief. Mensen die mijn CV willen zien verwijs ik dan ook altijd door naar mijn LinkedIn-profiel. Maar uiteraard komt het ook nog steeds voor dat je je CV via e-mail of zelfs op papier aan iemand wilt verstrekken. Daarvoor kun je nu ook LinkedIn gebruiken!

De resume builder van LinkedIn bied je de mogelijkheid om een CV te genereren op basis van je LinkedIn-profiel. Je kunt hierbij zelf aangeven welke stijl je wilt gebruiken en welke onderdelen van je LinkedIn-profiel je wilt opnemen in je CV. Let op: de resume builder is nog een zogenaamd beta (niet officieel uitgebracht) product, er kunnen nog fouten of onhandigheden in zitten. Je vindt de resume builder ook in LinkedIn Labs.

Instant Search: realtime zoeken in LinkedIn

Je kent het waarschijnlijk al van Google: instant search. Je typt een zoekwoord in en terwijl je typt worden de resultaten al getoond. Ook LinkedIn heeft zoiets: INstant. Het heeft dezelfde minimalistische vormgeving als Google, maar levert je wel razendsnel resultaten. Hoe werkt het? Je typt een zoekwoord (bijv. ‘fotograaf’) en terwijl je typt worden er al LinkedIn-profielen getoond die passen bij de tot dan toe ingetypte zoekterm. INstant sorteert de zoekresultaten ook nog eens op de afstand die je tot die persoon hebt in je netwerk (1st, 2nd, etc.). Je vindt INstant ook in LinkedIn Labs.

LinkedIn Labs: broedplaats voor nieuwe ideeën

Ik noemde LinkedIn Labs al een paar keer. LinkedIn Labs is de plaats waar medewerkers van LinkedIn zelfbedachte en in ‘spare time’ ontwikkelde toepassingen kunnen plaatsen. De toepassingen kunnen getest worden door iedereen die dat wil en op basis van feedback kunnen de toepassingen verbeterd worden. Uiteindelijk is het mogelijk dat deze toepassingen opgenomen worden in LinkedIn. Het eerdergenoemde ‘search updates’ is daarvan een voorbeeld.

3 Reacties naar “LinkedIn is goed bezig!”

  1. Goed stuk. Ik dacht dat ik LinkedIn goed kende, maar jij zit duidelijk nog een niveautje hoger. Ik had nog nooit van de Labs gehoord bijvoorbeeld, terwijl ik een fervent tester ben van Google Labs voor Mail en Calendar.

  2. Thanks, ben inderdaad ook erg gecharmeerd van de Google Lab, gebruik er ook een behoorlijk aantal. LinkedIn is behoorlijk actief op dit moment en ik hoop dat ze nieuwe ideeën actief blijven testen op LinkedIn Labs.
    Als er iets nieuws (en interessants) verschijnt zal ik er weer een blog post aan wijden.

  3. ブランドコピー服の2018激安服スーパーコピー通販優良店,シュプリームTシャツコピー エルメス TシャツコピーグッチTシャツ,スーパーコピーメンズ 服,ブランドコピー服偽物,ブランドコピー メン.激安メンズファッション、シュプリーム通販 ブランドコピー靴 毎日更新!
    supreme ヴィトン スーパー コピー

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: