iPhone rules! What’s next?

Na een half jaar ben ik nog steeds laaiend enthousiast over mijn iPhone (3GS). Inmiddels durf ik wel te zeggen dat de iPhone mijn leven echt makkelijker maakt. Na een jaar of tien diverse telefoons en PDA’s te hebben gebruikt (o.a. Nokia, Palm, Compaq Ipaq, HTC) is de iPhone eigenlijk het eerste ‘device’ dat echt klopt. De natuurlijke manier waarop ik het apparaat kan gebruiken is ongekend.

Wat maakt nou dat ik dat ding ook na de eerste kennismaking (als gadget lover ben ik in eerste instantie over heel veel apparaten enthousiast) fantastisch blijf vinden? Eigenlijk is dat heel simpel: gebruikerservaring, gebruikerservaring, gebruikerservaring. De iPhone werkt heel intuïtief, snel, is superstabiel en het ziet er allemaal erg gelikt uit. En dat laatste is niet onbelangrijk, het blijft daardoor ook heel leuk om het ding te gebruiken.

Een andere belangrijke plus is dat de iPhone voor mij het eerste apparaat is waarbij de verschillende functies ieder op zich van meer dan voldoende niveau zijn. Telefoon, agenda, e-mail, internet, camera en music player zijn elk goed genoeg om ze ook echt te gebruiken en vooral te blijven gebruiken. M’n vorige telefoon, een HTC TyTN II, voldeed bijvoorbeeld prima voor e-mail en agenda, maar muziek luisteren was net te omslachtig, de camera te slecht en als telefoon was het helemaal een beroerd ding. En zo was het met alle apparaten voor de iPhone.

Nu we de eerste echt geslaagde smartphone hebben vraag ik me af hoe de volgende fase in de ontwikkeling van mobiele apparaten er uit gaat zien. Eén ding staat voor mij wel vast: de gebruikerservaring zal nog veel beter of eigenlijk ‘natuurlijker’ worden dan bij de iPhone. Betere, veelzijdigere touch screens, innovatieve Wii-achtige bediening, er is nog veel meer mogelijk. Daarnaast vraag ik me af over welke apparaten we het over tien jaar zullen hebben. Bestaat er dan nog zoiets als een mobiele telefoon of ‘merged’ dit organisch met ebook, tablet, afstandsbediening, etc. etc. Microsoft heeft een leuk filmpje gemaakt dat de fantasie hierover alvast een beetje prikkelt. Ik kan niet wachten…

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: