Synchronisation hell

Mijn anti-gadget geliefde heeft sinds kort ook een iPhone. Wat een heel groot compliment voor de iPhone is, maar dat terzijde. En uiteraard wil zij het ding ook gebruiken voor e-mail, agenda, contacts, e.d. Niet een erg onredelijke wens, zou je zeggen.

Nu wil het geval dat zij Hotmail gebruikt en daarmee ook Live contacts. Uitdaging één, Hotmail gebruiken op de iPhone, was ik zelf al aangegaan voor mijn eigen privé Hotmail-account. Nadat ik vrij snel had uitgevonden dat het standaard mailprogramma van de iPhone absoluut niet voldeed (haalt nieuwe berichten op, maar verder ontbreekt elke vorm van synchronisatie), heb ik voor 8 euro mBox Mail gekocht en dat voldoet prima.

Rest de uitdaging om de contacts in de iPhone te krijgen, liefst natuurlijk voortdurend gesynchroniseerd met Live contacts. mBox Mail synchroniseert weliswaar de contactgegevens met Hotmail maar deze zijn alleen beschikbaar voor gebruik binnen mBox en dus niet beschikbaar in je telefoon. Naïef als ik soms ben dacht ik dit probleem wel even op te kunnen lossen en startte welgemoed Google op…

(twee uur later)

Na veel uitzoekwerk blijkt een synchronisatie ‘over the air’ tussen de iPhone en Live contacts dus gewoon niet mogelijk te zijn. Er is één achterdeur waarmee je via iTunes en Windows Contacts in Windows Vista de synchronisatie kunt uitvoeren, uitvoerig beschreven door ene Paul Thurrott. Helaas draait de betreffende laptop nog op Windows XP dus ook deze optie bleek niet bruikbaar, althans niet zonder tijdrovende OS-upgrades. Uiteindelijk heb ik een nieuw Gmail-account aangemaakt, daarin de Live contacts geïmporteerd en deze vervolgens gesynct met de iPhone. Niet ideaal, want er zijn nu op twee plaatsen contactgegevens (iPhone en Live/Hotmail) die niet met elkaar gesynchroniseerd worden, maar de contactgegevens zijn iig beschikbaar op de iPhone. Aan de agenda ben ik maar niet eens meer begonnen…

En waarom moet dit nu zo moeilijk zijn? Er zijn toch aardig wat mensen met een iPhone en een Hotmail-account. Ik weet het, er zijn uitgebreide verhalen te vinden over het hoe en waarom, over Pop3, Imap, etc. etc. bla bla, maar dat is volgens mij niet de echte reden. Waar een fucntionele wil is, is immers altijd een technische weg. Ik denk dat dit eerder een gevolg is van de eeuwige strijd tussen Apple en Microsoft, twee bedrijven die elkaars bloed wel kunnen drinken. En dus worden dit soort, triviaal lijkende problemen niet opgelost. Ook als dat ten koste gaat van de gebruiker, dezelfde gebruiker waarvan zowel Apple als Microsoft altijd bij hoog en bij laag beweren dat deze voor hen voorop staat…

3 Reacties naar “Synchronisation hell”

  1. Echt boeiend! Ben je eventueel van plan nog meer van dit soort artikels te schrijven? Laten we het hopen. Ik ben ten minste erg verbluft. Ga vooral zo door!

  2. There is also one additional technique apt counting traffic for your webpage that namely link exchange,accordingly you also offer it

  3. I got this site from my pal who shared with me regarding this site and immediately this period I am visiting this website and reading very informative articles or reviews here.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: