Synchronisation heaven

Eén van mijn favoriete iPhone Apps is van een bijna hemeltergende eenvoud: Notespark. Waarom? Welnu, het biedt je de mogelijkheid notities te maken en deze van tags te voorzien om ze te ordenen. That’s it! Nou ja, bijna. Het synchroniseert deze notes foutloos en snel met de Notespark database waardoor je ook vanuit een internetbrowser bij je notities kunt en deze kunt bewerken, precies zoals op je iPhone, met exact dezelfde functionaliteit. Echt, dat is alles.

Ik hoor je al zeggen: “maar er zijn toch veel uitgebreidere notes-programma’s?”. Ja, dat is waar, en ik heb ze in de loop der jaren ook gebruikt. Microsoft Onenote, waarmee je van alles kunt knippen en plakken, van plaatjes tot webpagina’s en nog veel meer. Het herkent middels OCR zelfs tekst in afbeeldingen, heel knap. Je kunt teksten maken en opmaken en alles mooi organiseren in mappen, submappen, subsubmappen, etc. Maar Onenote synchroniseert niet met de cloud waardoor je altijd bij je notities kan, en synchroniseert al helemaal niet met mijn iPhone (zie daarover ook mijn vorige artikel over de liefde tussen Apple en Microsoft).

Ik heb ook Evernote gebruikt, ook een veelzijdige applicatie. Iets minder uitgebreid dan Onenote in het opmaken van teksten en het knippen en plakken vanuit allerlei bronnen, maar het synchroniseert wel met de cloud en de iPhone. En toch werkte het niet lekker. De Windows-, Web- en Mobile versie van Evernote verschilden allemaal in functionaliteit, wat erg verwarrend is. Bovendien was de synchonisatie niet stabiel wat al snel gaat irriteren.

Nee, eigenlijk schuilt de kracht van Notespark in de eenvoud. Je maakt recht-toe-rechtaan notities, je kunt nog niet eens tekst vet maken of onderstrepen. En dat is eigenlijk wel prima, notities maak je toch om even snel wat informatie vast te leggen die je anders vergeet. En het is geweldig dat de iPhone app en de webapp identiek zijn en vooral dat de synchronisatie altijd foutloos en snel werkt. Zo zou het altijd moeten zijn: eerst de basics goed, daarna pas extra functionaliteit.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: